Noziegumi pret cilvēci

Marksisma_ideoloģijas_iedvesmotie_noziegumi_pret_cilvēci._Jaunpienesumi_vietnei_http://lpra.vip.lv

Ušakovs par 16.marta gājienu

Nils Ušakovs

16.martā plānotajiem pasākumiem pie Brīvības pieminekļa nav nekāda sakara ar leģionāriem un viņu piemiņu,  intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā “900 sekundes” teica Rīgas mēra Nils Ušakovs (SC).

Viņš uzskata, pasākumus rīko atsevišķas organizācijas un sīkpartijas, kas vēlas izrādīties. Rīgas mērs uzsvēra, ka no policijas saņemta nepārprotama informācija par to, ka šie pasākumi satur draudus sabiedriskajai kārtībai un drošībai.

Ušakovs norādīja, ka iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces rīcība, paziņojot, ka Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajos atzinumos nebija ieteikuma aizliegt pasākumus, bija nožēlojama. Viņaprāt, Mūrniece rīkojusies kā sīkpartijas aktīviste.

Rīgas mērs uzsvēra, ka Drošības policijas vēstulē skaidrā valodā rakstīts, ka pastāv draudi.

Turklāt pasākuma pieteicēji organizācija “Daugavas vanagi” ir sašķēlusies un Rīgas domei nav skaidrs, no kā prasīt atbildību par kārtības nodrošināšanu iecerētajos pasākumos.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers intervijā raidījumam uzsvēra, ka valstij ir jāgarantē pilsoņiem tiesības pulcēties. Viņš norādīja arī uz Augstākās tiesas Senāta lēmumu, ar kuru atcelts Administratīvās rajona tiesas 2009.gada spriedums par aizliegumu biedrībai “Daugavas Vanagi Latvijā” 2009.gada 16.martā rīkot vairākus pasākumus.

Pilsoņiem ir tiesības pulcēties, un valstij šīs tiesības ir jāgarantē, ja mēs gribam būt brīva un demokrātiska valsts.

Jau ziņots, ka Sapulču, gājienu un piketu rīkošanai iesniegto pieteikumu izskatīšanas komisija, līdzīgi kā pagājušajā gadā, nolēma aizliegt visus 16.martā pieteiktos pasākumus pilsētā. Kā informēja pašvaldība, lēmums pieņemts, vadoties no Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

2009.gadā netika atļauts neviens pasākums, 2008.gadā atļāva tikai “Daugavas Vanagu pasākumu”, 2007.gadā tika atļauti visi pasākumi, bet 2006.gadā netika atļauts neviens pasākumus un Brīvības pieminekļa apkārtne tika iežogota.

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/307765-usakovs_gajienam_16marta_nav_nekada_sakara_ar_legionaru_pieminu

March 8, 2011 - Posted by | 16.marts

No comments yet.

Leave a comment