Noziegumi pret cilvēci

Marksisma_ideoloģijas_iedvesmotie_noziegumi_pret_cilvēci._Jaunpienesumi_vietnei_http://lpra.vip.lv

Top filma par Latgales partizāniem

Stabu ielas stūra mājā uzņemtas pēdējās epizodes dokumentālai filmai « Segvārds Vientulis». Tā ir filma par Latgales nacionālo pretošanās kustību, kuru vadīja katoļu mācītājs Antons Juhņevičs. Filmas veidotāji uzskata, ka šīs Latvijas vēstures lapaspuses ļoti daudziem ir pilnīgi nezināms fakts. Vienā no epizodēm filmējies arī Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš.

Līdz šim Latgales nacionālās pretestības kustībai (1944-1956), kas Latvijas teritorijā veica organizētāko un vērienīgāko pretošanos un aptvēra ne tikai Latgales, bet arī Vidzemes reģionus, vēl nav veltīts neviens kinodarbs. Priestera Antona Juhņeviča varonīgais un traģiskais dzīvesstāsts, kas vēsturiski ir cieši saistīts ar partizānu karu Latgalē, ir pilnīgi nezināms plašākai sabiedrībai. Tam nav veltīts neviens nozīmīgs vēstures pētījums, vai literārs darbs, nerunājot par kinodarbu.

Filmēšanas epizodēs piedalīsies vairāki Jaunā Rīgas teātra, Dailes teātra un Nacionālā teātra aktieri – Varis Piņķis, Kristaps Rasims, Juris Jope un citi.

Filmas pamatā skanēs latgaliešu izloksne, kurā toreiz sazinājās filmas varoņi, filmā skanēs gan latviešu, gan krievu, gan latīņu valodas.

Filma atklās vairākus Latvijas sabiedrībai nezināmus un noklusētus vēstures faktus.

December 30, 2013 - Posted by | Filmas, mežabrāļi, nepakļaušanās, pretošanās, Vēsture

1 Comment »

  1. Šo filmu noteikti iesaku noskatīties!

    Comment by dulkiu | August 31, 2015 | Reply


Leave a comment